Monday, August 27, 2012

Niat & Usaha

Alhamdulillah diberikan peluang untuk hidup dan membuat amal ibadah padaNya. Dan dapat meneruskan puasa selepas bulan Ramadhan.

Hasrat dan niat yang telah lame dipendam dan thn lepas jadi makin membuak-buak...

Apakah??? Hihihi nak pergi UMRAH, insya Allah.

Sebelum ni ade planning pegi dgn F4, tp sbb 2 org dah kawin dan beranak pinak plan tu cam tenggelam skettt..

Then pagi ni ade tgk Tanyalah Ustaz TV9, tajuk umrah dan ziarah...

Makin membuak-buak rasenye nak pegi Umrah. Ustaz Izhar cakap kalau dpt tgk Kaabah secara live hati rase tenang walaupun mase kat hotel td rase nak marah2...kuikuikui

Selain niat dan usaha, perlu juga berlatih dari sekarang untuk menjaga adab iaitu :-
1. Senyum selalu 
2. Bersyukur
3. Sabar
4. Bykkan ibadat sunat

However, untuk perempuan bujang macam aku, perlukan izin wali iaitu ayah dan ditemani oleh mahram/perempuan yg boleh dipercayai (kawan rapat/sedara)...sape nak teman aku???angkat tepon dan call ek hihihi

Ya Allah semoga Kau berikan kesempatan untuk aku menjadi tetamuMu. Now, niat dah ade, then have to usaha untuk cukupkan kewangan dan pergi ke sana dgn hati yang gembira. Dan perlu sihatkan mental dan fizikal.

Jom kita prepare!!!

No comments:

Post a Comment