Wednesday, November 13, 2013

Piala Malaysia 2012 - Tok Gajah & Pakcik Majid

Macam biasa alasan klise yang aku nak bg sebab dah lame tak menulis...bosan, malas dan serabut

Sampai ade org tegur bile mau update daaaaaa...then baru realise bulan Nov langsung tak menulis

So arini tergerak hati nak tulis pasal Piala Malaysia & pakcik Majid. Alhamdulillah Pahang menang piala kalahkan Kelantan 1-0 selepas tunggu saat ini selama 21 thn. Mcm biasa tuan tanah tgk kat umah je laaa...

Dan sedang asyik pemain, penyokong Tok Gajah meraikan kemenangan bermakna, di satu sudut tibe2 nama Pak Majid jadik tumpuan jugak. Mane taknye pakcik ni bernazar kalau Tok Gajah menang, die nak berjalan kaki dari Stadium Kuantan ke Stadium Shah Alam, Ya Allah, nazar pakcik ni...die cuma bawa RM60, 2psg baju dan seorang teman setia. 

Macam2 perasaan mase tu, kalau la ayah kita sendiri, mmg xsanggup la nak hadap...tp dlm masa same sentiasa nak tau perkembangan pakcik Majid ni...seb baik laaa dlm perjalanan die tu ade la gak org derma kasut, selipar utk die...semoga Allah berkati jasa-jasa kalian.

Kalau tak silap pakcik tu berjalan pada 4 Nov dan smpi pada 12 Nov...huhuhu tabik spring la kat pakcik ni, walaupun keje pakguard je tp semangat die kuat sgt, wondering masih ade anak bini or sebatang kara jerk...tapi penat lelah pakcik tu berbaloi sbb PBNP bagi hadiah tunaikan haji ke umrah thn dpn, dan dpt rekod Malaysia sbb jalan kaki paling jauh...

Whatever it is, rase kagum sgt dengan semangat die...aku yg muda ni pun asik up and down jerk semangat, ujian baru kena skit tp tahap kesedihan or ke'down'an tu sgt2 laaaa merepek...

Syukur atas segala takdirNya.

No comments:

Post a Comment